Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat ze weinig respons krijgen op hun content. Dat ze boos zijn op het algoritme van Insta en Facebook en maar niet begrijpen hoe het werkt.

💬Volgens mij is het iets genuanceerder. Gaat het niet alleen om wat het systeem met je post doet, maar ook hoe jij reageert op posts, hoe jij omgaat met je volgers en de accounts die jij weer volgt. Je zult zien dat de accounts waar jij aandacht aangeeft, vaker langs komen, eerder worden aangeboden.
💡Dus heb jij het idee dat jouw berichten niet voldoende aandacht krijgen door jouw volgers/doelgroep. Ga dan eens na of er een verband is met de aandacht die jij hen persoonlijk geeft.

🔗Ik ben hier niet altijd constant, al zou het algoritme dat misschien wel fijner vinden ;-). Mijn berichten zijn er ook niet om heel veel volgers aan te trekken (mág wel natuurlijk 😉), wél om in verbinding te zijn en blijven met jou, mijn volger.

📋 Bovenstaande was DE boodschap die door ik hoorde toen ik in 2019 voor de eerste keer op de Websummit in Lissabon was. Inmiddels is het evenement uitgegroeid naar ruim 100.000 deelnemers uit meer dan 168 landen. Met dé trends en ontwikkelingen op het gebied van tech en markting & communicatie. Ik maakte er een e-book over wat nog steeds actueel is.

Ik zal sowieso ook hier online wel iets delen over de aankomende Websummit met je. Als dank-je-wel-dat-jij-er-bent ♥️.