Vandaag is KOERS – na gisteren de Alpe d’HuZus dag waar ruim 250 deelnemers 1x de berg beklommen, zijn as we speak, vele deelnemers onderweg naar de start in Bourg d’Oisans.

Om 4.30 zal de eerste groep starten, om in stilte de 21 bochten te bedwingen. 21 bochten, verlicht door duizenden kaarsen. Het mechanische geluid van trappers, schakelende fietsers, hardelopers en wandelaars, met maar 1 doel: onmacht omzetten in kracht.

Voor het 8e jaar ben ik hier. Dit jaar samen met mijn man, dochter én schoonfamilie zetten we ons in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.

Deze dagen zijn bijzonder en het gevoel van saamhorigheid niet te beschrijven. Bijzondere ontmoetingen kleuren de dagen. Ik ga me zo klaarmaken om op tijd op de finish te staan om deelnemers én supporters een hart onder de riem te steken.

Een van die bijzondere ontmoetingen was met Eline, een aantal jaar geleden. Ik ontmoette haar in de koerswerk, waar zij samen met haar vader was. Een kleine meid nog die vastberaden was de berg te trotseren, je ziet haar binnenkomst in het filmpje.

Ik ben dankbaar voor deze week, de mensen, de gesprekken, de inzet van al die mensen met dat ene doel voor ogen. In verbinding met elkaar.

Vandaag is het dus zover. De dag waar keihard voor getraind is, naar uitgekeken is. Je kunt ons volgen via SBS6 en een aantal regionale zenders.

Je kunt ook nog steeds doneren: link in bio.

Dank je wel. Hoewel hoogstwaarschijnlijk geen enkele deelnemer zn instagram zal checken vandaag: toch een hele mooie dag gewenst voor iedereen. Zowel in Frankrijk als in Nederland. Eens een Alpe d’HuZesser: altijd een Alpe d’HuZesser 💪🏻💃🏼♥️