Het zal je niet ontgaan zijn: het is vandaag Black Friday. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar mijn mailbox loopt over van de aanbiedingen. Het voelt een beetje dubbel voor mij, enerzijds kan ik ‘genieten’ van de marketing hoogstandjes van andere ondernemers maar ik zie ook de keerzijde van dit soort dagen. Het ‘onnodig’ kopen van spullen, alleen maar omdat het goedkoop is en niet omdat je het nodig hebt – lastig vind ik dat.

En aan de andere kant wil ik je graag inspireren om het positieve van dit alles in te zien, of het voor jou nu een Black of een Blue Friday is, geef er een positieve draai aan. Zo kan je bijvoorbeeld juist vandaag, in plaats van je te irriteren aan al die acties, zelf iets doen voor een duurzame wereld. Bijvoorbeeld door:
– Het opschonen van je e-mail
– Het opruimen van je online folders (denk aan dropbox, drive, onedrive etc.)
– Het opschonen van online fotoalbums
etc. etc.

Alle data die moet worden opgeslagen, lijkt misschien ergens ‘in de cloud’ te staan, in werkelijkheid is die cloud een fysieke server die energie kost, en met de huidige ontwikkelingen groeit de hoeveelheid data als nooit tevoren. Alleen dat laatste is een goede reden om die data opgeruimd te houden.

Of je nu een Black of een Blue Friday hebt vandaag, ik wens je een mooie dag (en een opgeruimde cloud ;-).