Als je in de van Dale de betekenis opzoekt van het woord Balans dan staat er onder andere:
– tweearmige weegschaal: de balans doen doorslaan de zaak beslissen
– evenwicht: in balans zijn in evenwicht; uit zijn balans raken uit zijn evenwicht

Online lees ik ook vaak over BALANS er zijn veel meningen en visies over dit onderwerp. Ik ben benieuwd wat het voor jou betekent. Wanneer bij jij in balans? En hoe voelt dat dan?

๐—™๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜€
Ik herinner me nog dat ik de eerste keer op een wiebelkussen in de sportschool stond. Hoe kon ik daar nou op blijven staan – met twee benen? Het bleek een kwestie van balans. En ik dacht dat het aan mijn training en (gebrek aan) spieren lag, niets was minder waar. Het was juist een kwestie van vertrouwen, voelen, spelen, bijstellen en ZIJN. Toen ik de krampachtigheid van het willen blijven staan losliet, toen ging het โ€˜vanzelfโ€™.

๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ- ๐—ฒ๐—ป ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐˜ƒรฉ ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜€
Het internet en de bladen staan hier vol mee. Hoe je je werk niet mee naar huis moet nemen. Hoe je moet loskomen van je werk en voldoende vrij moet nemen etc. etc. Ik heb lang gedacht dat dit zo was (want het stond overalโ€ฆ).

๐—ž๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜€
In de kinesiologie noemen ze een behandeling โ€˜een balansโ€™. We gaan op zoek naar dis-balans in het systeem en brengen dat weer in evenwicht.

Er zijn veel verschillende manieren waarmee het woord balans in verband kan worden gebracht. Ik verwacht dat ook deze voor iedereen weer net even anders is.

Net als die balans voor iedereen anders zou kunnen zijn.
Net als de verhouding werk/privรฉ voor iedereen anders zou kunnen zijn
Net als dat de dis-balans bij iedereen anders zou kunnen zijn
Net als die Fysieke balans bij iedereen anders zou kunnen zijn.

Hoe zorg jij voor de juiste balans? Wat heb jij nodig om optimaal te kunnen functioneren? Ik ben benieuwd, laat het mij weten in de comments.

Wil jij geholpen worden om jouw optimale balans weer te vinden? Maak dan gerust een afspraak voor een Balans bij mij.